Kvinna med handen för ansiktet, akvarellkänsla

Utsatt för våld i nära relationer?

Kränkande kommentarer. Svartsjuka. Begränsningar av vilka man får umgås med. Det är alla exempel på hur det kan vara i en destruktiv/våldsam relation. Men det är inte alltid så, fina stunder blandas med stunder när man blir utsatt för olika former av våld. Efter ett tag så förflyttas gränsen för vad som är normalt och då har det farliga blivit normalt. Ofta märker kompisar, föräldrar eller skolpersonal att det är något som inte stämmer, men de kanske inte förstår vad det är. Känner du igen dig? Prata med någon du litar på, någon i din närhet eller en samtalskontakt inom skola, socialtjänst eller hälso-och sjukvården. OCH kom ihåg, det är alltid den som utövar våld som har ansvar för att sluta använda våld!

Centrum mot våld har samtalsstöd för dig som bor i Jämtlands län och är 16 år och uppåt. Det kostar ingenting. Du kan antingen ringa oss på 0200-120 145 eller fylla formuläret så tar vi kontakt med dig. Du kan välja mellan att ses hos oss i Östersund, talas vid per telefon eller videosamtal.

Vid första kontakten kan du vara anonym, kom då ihåg att inte berätta vem du är. Vi har tystnadsplikt. Det betyder att vi inte får tala om någonting som du säger till oss utan din tillåtelse. Undantaget är om det finns en oro för att barn under 18 år far illa. Om du talar något annat språk än svenska erbjuder vi hjälp av telefontolk.